Sådan spiller du stigesgolf

Sådan spiller du stigesgolf

I Stigegolf skal du stille deres stigegolf pladerne omkring 5 meter fra hinanden. Hver spiller kaster alle deres 3 bolaer. Derefter kaster den næste spiller deres 3 bolas. Den første til 21 point uden at gå over, er vinderen. Det øverste trin er 3 point værd, det midterste er 2 point værd og det nederste trin er 1 point værd. Dette er meget simpelt reglerne til Stigegolf, men for yderligere information omkring spillet, kan du læse videre her.

Hvad er stigegolf og en bola?

Stigegolf er selve pladen, der er inddelt med tre trin, som der skal rammes med bolaer.

En bola er måske bare det vigtigste stykke i spillet. Det består af to golfbolde i hver sin ende, som er forbundet med et stykke nylontov og dermed udgør en bola.

Hvordan starter man?

Stigegolf kan spilles med fire spillere, hvor hver spiller skifter hver runde. Ekstra bolas og stiger kan også tilkøbes de fleste steder, hvor man kan købe sit stigegolf spil. Med to stiger gælder de samme regler, men to spillere fra modstående hold vil være på hver side. Hver side kastede bolas, og den anden side kastede derefter tilbage.

Stigegolf spilles altså i runder, og typisk bestemmer et møntkast, hvilken spiller der starter først. Hver spiller har tre bolas og skal kaste alle tre bolas, før en anden spiller kan få derestur. Målet er at få bolaerne til at blive fanget på et af de tre trin. Det øverste trin er tre point værd, det andet er to værd, og det nederste trin er et point værd. Der er ingen bestemt måde at kaste en bola på, derfor kan en spiller kaste uanset hvad han eller hun kan lide og kan endda hoppe en bola ned på jorden. Den spiller, der har flest point i slutningen af ​​runden, kaster først i næste runde.

Efter at en runde er spillet, optælles point. Uanset hvilken bola der stadig hænger tildeles der point. Det er tilladt at slå andre spillers bolas ud af trinene. I så fald tæller disse bolas ikke som point. Den første spiller, der nøjagtigt når 21 point, er vinderen. Hvis en spiller går over 21 point, tæller de point, de optjente i løbet af denne runde, derved ikke med. I tilfælde af uafgjort spiller hver spiller med 21 point så mange runder efterfølgende, indtil en spiller vinder med to point i slutningen af ​​runden. To punktsreglen gælder kun hvis der er tale om uafgjort.