Gør klar til den lange vandretur

Gør klar til den lange vandretur

Nu hvor coronatiden er over os, og vi alle er fanget i karantæne og ude af stand til at mødes med de mennesker vi gerne vil i de omgivelser som vi er van til, så er der mange der er begyndt at genoverveje sommerferien.

For hvad nu hvis flytrafikken ikke når at åbne? Så er man tvunget til at blive i landet og bruge tiden anderledes. Du kunne tage Fodspa hele sommeren i dit sommerhus, mens du kværnede den ene bog efter den anden – men du kunne også snøre vandrestøvlerne og begive dig ud i det ganske danske land som turist – du ville blive overrasket over hvor meget flot natur vi har.

Overvejelser til en lange vandretur

Der er mange ting man bør være klar over, før man bare tager tasken på ryggen og vandrer ud i landskabet. Du skal kende din rute og vide lige præcis hvor mange dage du har tænkt dig at bruge på det. Derudover skal du kende til de områder hvor du gerne må sove, og de hvor du ikke må – det kan nemlig have stor indflydelse på din gåtur. 

Danmark er nemlig ikke ligesom Sverige, hvor allemandsretten gælder. I Danmark findes der regler for hvor du må slå dit telt op for natten. Hvis du er på folk private grunde, så skal du også indhente accept fra dem, før du kan gøre noget – også selvom personen har mange tønder land. 

Ideer til ruten

Der findes faktisk et par gode vandreruter i Danmark der også er ret kendte. Det er Hærvejen, der bliver gået af flere tusinde militærfolk hvert år og Margueritruten, der er designet til at gå igennem nogle af de smukkeste områder i Danmark.

Hvis du gerne vil lave din egen tur og selv bestemme retningen, så kunne en god idé også være at gå kystlinjen (ikke det hele, vi har over 7.000 kilometers kyst) og få noget frisk luft under huden.

Det skal du pakke

Hvis du har tænkt dig at bære alting selv og dermed sove i naturen, så bør du huske telt og sovegrej og alt det der hører til, du bør huske dine vandreting, altså tøj, støvler, plastre og så er der selvfølgelig også køkkenet. 

Selvom du skal ud og være Danmarks svar på den nye Bear Grylls, så skal du vide at der ingen skam er i at købe mad i et supermarked, det gør bare det hele nemmere.