Fem gode råd til SEO til din hjemmeside

Fem gode råd til SEO til din hjemmeside

SEO er en forkortelse af Søgemaskineoptimering og udgør en vigtig komponent i din hjemmesides DNA, når du skal opnå en god placering i søgeresultaterne. 

Har du brug for kompetent hjælp til SEO-analyse af din hjemmeside? SEO Vækst i Århus kan hjælpe dig med at få en organisk placering i Googles søgeresultater: SEOvaekst.dk

I det følgende kan du læse nogle gode råd til hvordan du opnår placering i toppen af Google ved hjælp af SEO:

1. Lav relevant og kvalitativt indhold på din hjemmeside

Et centralt vurderingskriterie for Google, når din hjemmeside vurderes og placeres i forhold til konkurrenterne, er om indholdet er relevant for brugerne. Sørg derfor for at skrive indhold, som giver værdi til den besøgende.

Du kan f.eks. skrive informative artikler om emner, som du ved søgeordsanalyse kan se, at potentielle kunder søger på. Brug samtidig søgeordene i titel, underoverskrifter og brødtekst på en naturlig måde.

Din tekst skal stadig være spændende, læsevenlig og relevant, så undgå at proppe en masse søgeord ind i teksten. De skal bruges strategisk og Google vil vurdere teksten positivt. 

2. Research og find relevante søgeord

Det er vigtigt at du danner dig et overblik over de søgeord, som mulige kunder bruger, så du kan matche det i dine søgeord på hjemmesiden. Brug søgeordene i overskrifter, metabeskrivelser og i teksten på en naturlig måde.  

3. Lav indhold, der er opdateret og skaber værdi for læseren

Måske har du en hjemmeside med tekster, som er skrevet for flere år siden. Her er det en god ide at få tjekket, om oplysningerne i teksten (f.eks. om produkter, services, nyheder) stadig er opdaterede og relevante for læseren. Hvis det ikke er tilfældet, så skriv indholdet om. 

4. Brug billeder, video og lyd som led i din SEO

Billeder, video og lyd kan være med til at give din læser en mere spændende oplevelse ved et besøg på hjemmesiden. Sørg også for at navngive filerne med det søgeord, som matcher indholdet bedst. På den måde kan billeder og videoer være med til at forbedre din SEO-score og placering. 

5. Skriv indhold, der besvarer spørgsmål fra kunder

Når du skal skrive kvalitative tekster, handler det som sagt om relevans og kvalitet. Google henter de resultater til den søgende, som giver mest værdi. I den forbindelse er det en god ide at skrive gode, informative tekster, som ikke er for korte. Skriv teksten som et direkte, fyldigt svar på det spørgsmål, som din potentielle kunde stiller under søgningen.