Farven på din dør kan have stor betydning

Farven på din dør kan have stor betydning

Hvis du tænker på at forny noget i dit hjem, kan du med fordel overveje at udskifte dine døre. Her kan du eksperimentere lidt med farver på døren. Du kan også, hvis du vil udnytte farver til din fordel, selv male dine døre. Heldigvis er indvendige døre lette at skifte ud. Det kræver ikke meget viden, og det kan gøres forholdsvist hurtigt. Derfor er det et projekt, du hurtigt er i gang med.

På Melholt.nu kan du finde en masse inspiration og se det store udvalg af mange forskellige døre. Lad dig inspirere og vær nysgerrig på mulige løsninger, så kan du hurtigt falde over din næste inspiration til udskiftning af døre. Herunder finder du et par forklaringer på, hvorfor du bør overveje bestemte farver til dit hjem.

Rød, gul og organge farve på din dør

Med disse farver kan du opnå at skabe ekstra varme i et rum. Psykologisk kan du opleve et rum som mere varmt, hyggeligt og behageligt ud fra de farver, du omgiver dig med. Og hvorfor skulle dette ikke også gælde de indvendige døre? Det er noget, de færreste tænker over, men det er oplagt at overveje denne mulighed.

Grøn, lime og lilla farve på din dør

Med grønne, lime og lilla farver, kan du rykke den friske natur ind i dit hjem. Grøn er en behagelig farve, og for mange er det kun planter, der bidrager med denne farve i et hjem – hvis der da ellers overhovedet er planter. Derfor kan en grøn dør være en ret markant og symbolsk farve, der kan brinnge håb og ro i sindet. Grøn er nemlig en positiv farve at omgive sig med, og tænk blot på, hvad det kan gøre af gode ting at være omgivet af denne farve. Det skaber gode grundlæggende rammer, og så behøver du ikke at skulle ud i naturen for at opsøge grønne farver.

Blå, hvid og lys farve på din dør

Døre i en blå, hvid eller lys farve kan fremstå mere kolde, men det kan se enormt godt ud, når det er i samspil med fx et hvidt rum med hvide trægulve. Her passer de fleste farver ind, men særligt også disse. Hvis du i forvejen har et matchende farvetema, er det også oplagt at overveje disse farver på døren i rummen, da dette kan fungere komplementerende for alle genstande, møbler og andet i rummet. En farve på døren kan være lige det sidste, der er med til at binde det hele sammen.

Du kan læse videre i artiklen FAQ om franske døre til hjemmet.

Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*