Coronavirus, det bør du vide

Coronavirus, det bør du vide

Coronavirus er efterhånden en sygdom som de fleste mennesker er ret bekendt med. Denne influenzalignende smitte er på alle forsider af alle aviser i alle lande – men er der noget om snakken, eller er det bare 2020\’s mest omfattende mediestorm? 

Coronavirus kommer fra Kina, ligesom utroligt mange andre af de store smittesygdomme vi har haft igennem tiden og har en dobbelt så høj dødelighedsrate som fugleinfluenza eksempelvis har – men bør du være nervøs?

Corona, dem rammer den

Coronavirussen kan ramme hvem som helst, det er vidst mere et spørgsmål om at have været det forkerte sted på det forkerte tidspunkt end så meget andet. Det er dog ikke alle der har chancer for at ende død på grund af det. Coronavirussen skal bruge et svækket immunforsvar eller lignende før den stopper med at minde om influenza og begynder at være farlig. 

Derfor rammer coronavirus også primært ældre og andre mennesker der i forvejen har et dårligt- eller svækket immunforsvar. 

Hvad kan man selv gøre?

Hvis du ikke ligefrem er ude efter at få coronavirus, så må første råd være at holde sig på afstand af Italien, mere specifikt norditalien. Spøj til side, der er ingen grund til at finde ansigtmasker frem og begynde at behandle corona som om det var den sorte død – coronavirus har samme dødelighed som normal influenza, men har ikke på nuværende tidspunkt en kur. Og det er dét der gør den så farligt, for hvis du har et svækket immunforsvar enten på grund af eksisterende sygdom eller alder, så er den utrolig farlig. 

Der findes ikke en kur mod Coronavirus, derfor er din sunde fornuft også det bedste våben du har mod den. Du finder en lille liste over ting der er gode at overveje, nu verdenen er kommet i sådan en smitte-pine som denne.

  • Overvej menneskestørrelsen
    I Danmark ser vi allerede at mange arrangementer skærer ned for antal besøgende og nogle bliver tilogmed aflyst på grund af fare for smitte. Ministeriet har endda været ude og fraråde danskere at samles mere end 1.000 mennesker af gangen. 
  • Personlig hygiejne
    Er blevet meget vigtigere end nogensinde før. Selvom dét at vaske hænder måske ikke er noget alle danskere er lige gode til, så er det netop nu at du bør gøre dit aller ypperste for at blive god til det – god hygiejne er sådan nogle ting, der sætter en stopper for stor smittefare og dermed også virussen.